En blogg om sällskapsdjur - med hundar i fokus
Seapower.nu

Viktigt belöna sin hund

Innan du skaffar hund eller när du precis gjort det så har du säkert hört och fått många råd kring hur hunden ska tränas. Något som de flesta experter är överens om är att hundgodis är ett effektivt och lämpligt träningsverktyg att använda sig av. Dessutom är hundgodis viktigt för att skapa band mellan dig och hunden. 

När ska du ge godis?

Då hundgodiset är dels för träning men även för att stärka banden, så finns det ju lite olika tillfällen när du ska ge detta. Det går bra överraska hunden med något gott, men låt den inte tigga sig till det. Det ska vara en oväntad belöning. När det kommer till hundgodis och träning så är det bra att använda sig av det och ge det direkt när hunden gjort något bra.

Hundgodis kan även vara bra att locka hunden att vara mer mottaglig för nya platser som ett besök hos veterinären till exempel. 

Ge bara godis till hunden när den är lugn eller gör det du ber den om. Hoppar hunden och skäller och kräver godis, så ska du inte ge det. Då kommer hunden lära sig det och du får ett dåligt beteende hos hunden. 

Vad för hundgodis ska man ge?

Det är bra välja rätt hundgodis, till din hund. Välj från välsorterade butiker som säljer, eller tillverka eget. Det finns recept på hur du kan göra med blodpudding här. Det går även bra att använda sig av köttbullar, skinka och så vidare så klart. 

26 Nov 2018