En blogg om sällskapsdjur - med hundar i fokus
Seapower.nu

Tips för dig med första hunden

Hundägande är en av livets stora glädjeämnen. Men tanken kan vara skrämmande om du aldrig har haft en valp tidigare. Var aldrig rädd: Vi har en omfattande lista med tips för förstagångshundägare som ger den viktiga information du behöver för att känna dig säker på varje steg på vägen med din nya hundkamrat.

Gör bra research

För att se till att du köper en hund som kommer att passa bra i ditt liv. Titta på helheten för husdjuret och för din familj och för där du bor  Rasforskning är en bra början, tala gärna med uppfödare av olika raser.

Ta ansvar

Några av de hundraser som lever längst kommer att vara din bästa kompis i upp till 15 år. Så att göra ett livslångt engagemang för att ta hand om din hund innebär att ge honom adekvat näring, motion och interaktion, såväl som veterinärvård och träning. Med hundägande gör du också ett åtagande gentemot ditt samhälle att du tar ansvar för din hunds handlingar – inklusive att plocka upp efter honom på promenader!

Bedöm din tid för en valp

Även om valpar är svåra att motstå, ta dig tid att tänka igenom hur livet med en valp i ditt hem skulle se ut innan du gör ett åtagande.

Med en valp kan du forma deras personlighetsdrag eftersom det finns ett visst element av natur kontra omvårdnad. Du får också uppleva att de lär sig allt för första gången. Allt är nytt för dem. Huset. Din familj. Allt detta. Men tänk då på att du måste ha tid för att lära dem bli rumsrena och mycket mer!

14 Apr 2023