En blogg om sällskapsdjur - med hundar i fokus
Seapower.nu

Tips - tre vandringsleder i Västra Götaland

Oavsett om du har stora hundar som Rottweiler och Schäfer eller om du har småhundar så är det alltid kul att kunna vandra med dem. Här tipsar jag om tre bra leder som funkar att gå med hund. Tänk på att alltid kolla vädret innan du går och låt hundarna bära sin egen mat i klövjeväskor.

Säveåns naturreservat

Detta naturreservat ligger i Lerums kommun och är skyddat sedan 1873. Här finns det alskogar och ädellövträd men också öppna betesmarker. Det finns stigar som går genom reservatet men för bästa upplevelse rekommenderar jag att gå fritt och det på våren då vitsipporna står som ett vitt hav på marken. Säveåprojektet, där allt från elektriker i Lerum till banktjänstemän är med och hjälper till, bidrar till att förbättra miljön för djur- och växtriket här. 

Elisabeth Hesselbladsleden

I Fåglavik, i Herrljunga kommun, finns denna 2 mil långa led. Den börjar och slutar intill det museum som öppnades till det lokala helgonets ära. Leden räknas som en enkel vandring och är mycket lämplig att börja med om man är ovan. Vid Haraberget, intill hembygdsparken med sina gamla byggnader, kan du slå dig ner och ta en fika. På sommaren brukar det finnas möjlighet att köpa kaffe och året runt finns det eldstad och sittplats under tak. 

Gotaleden

Vandra mellan Göteborg och Alingsås. En led som går åt båda håll och också är indela i olika etapper. Alla etapper går att nå till fots från de olika pendeltågsstationerna för den som vill gå lite kortare sträcka. Hela leden är 77 kilometer lång och om du tänker gå hela på en gång tänk då på att ha bra skor och gott om mat med dig. 

8 Nov 2021