En blogg om sällskapsdjur - med hundar i fokus
Seapower.nu

Även hundar gillar förändringar

Hundar är smarta djur. Det vågar jag säga och jag står för det uttalandet också. Det märks ofta hur de tänker och analyserar. Ett exempel är en hund som försöker få med sig en pinne in genom en för liten öppning. Den kommer att vända och vrida på pinnen tills det funkar! Problemlösning på hög nivå som imponerar. 

Men det var när jag besökte en vän efter en lång tids social distans. De hade valt att byta fönster i Umeå där de bor och det var inget jag visste om. Så när vi kom fram så såg jag att något var annorlunda men kunde inte sätta fingret på det. Hunden däremot sprang fram till fönstren och skällde på dem!

Fick en ny favoritplats

Så snart vi kommit in i stugvärmen sprang hunden fram till ett av fönstren och hoppade upp. Sedan satt han där och tittade på alla små djur som sprang förbi och på vännens grannar som var ute och pysslade i snön. 

Kompisen förstod att hunden nog skulle bli kvar där så han gick och hämtade en dyna och lade i fönsterbrädet. Så nog gillar även hundar när man gör små förändringar. Kanske var det varmt och skönt med nya fönster, eller så var det bara en reaktion på att de var bytta. Jag vet inte för han har aldrig suttit där förr. Vi får se nästa gång vi åker dit om det blir samma sak, men det tror jag nog det blir. 

8 Apr 2022