En blogg om sällskapsdjur - med hundar i fokus
Seapower.nu

Behöver man göra rent hundens öron?

En hund som inte har några problem med sina öron, de behöver inte hjälp med att rengöra dem. Tvättar du dem för ofta så kan det istället leda till att hunden får problem!

Dock är det så att har du en hund som lider av öronproblem, så är det bra att köpa öronrengöring hund till dem. Du kan på bästaprodukterna.com se flera varianter av bra öronrengöring. 

Kontrollera din hunds öron

Det du kan göra när du har hund är att se över hela hunden regelbundet och då även öronen. Du kan kolla öronen genom att lukta i dem, titta efter smuts och vara uppmärksam så att det inte vätskar sig i dem. Håll även koll om din hund ofta kliar mot eller i sina öron.

Så rengör du hundens öron

Torka med en fuktad bomullstuss i hundens ytteröra vid behov. Använd dig sedan av en öronrengöring avsedd för hund om det finns smuts längre ner i örat. Du fyller då örat med öronrengöringsmedel och masserar sedan örat. Låt hunden skaka ur vätskan.

Torka sedan rent med en bomullstuss. Använd aldrig bomullspinnar!

När bör jag söka veterinär?

Om du ser något av dessa symtom kan det vara tecken på att hunden har fått en inflammation i örat som inte enbart rengöring kan klara av att fixa:

  • Örat känns varmt och är rodnat på insidan
  • Örat hänger och verkar ömma
  • Det kommer illaluktande sekret
  • Hunden skakar ofta på huvudet och/eller kliar med tassen mot örat
5 Feb 2023