En blogg om sällskapsdjur - med hundar i fokus
Seapower.nu

Lugnande till hund

Ibland kan det finnas behov av att ge lugnande till hund. Att ha en hund som är orolig och rädd eller har ångest mycket, det kan leda till många problem. 

En del hundar, de kan vara extra känsliga för olika saker som ljud, rörelser eller plötsliga förändringar. Detta kan ge hunden ångest eller rädsla som är svår att komma förbi utan att ge lugnande. Med lugnande till hunden kan du hjälpa den att känna sig mer trygg.

Andra tillfällen då det kan vara bra med lugnande medel till hund

Om du har en hund som blir stressad av att åka bil eller resa, men du måste ha med den, ja då är det ju bra att kunna använda lugnande medel. Samma sak om hunden annars blir åkskjuk. Lugnande kan göra att resan i sig blir mer behaglig för din hund.

En sak som stressar många hundar det är att gå till veterinären. Även här kan det då vara bra att låta hunden få lite lugnande före. 

Har du en hund som inte klarar av att lämnas ensam så kan det hjälpa med lugnande. Det gör att hunden slipper ha lika mycket separationsångest.

Fyrverkerier och smällare har det förvisso blivit mindre av, men existerar ändå en del och har du en hund som är rädd för detta så kan det vara bra att ge den ett lugnande medel så att de kan få mindre rädsla och oro under tiden det håller på.

 

28 Jul 2023