En blogg om sällskapsdjur - med hundar i fokus
Seapower.nu

Transportera hunden på säkert sätt

Det finns idag flera olika alternativ för att transportera hund på, i bil eller annars med. En del föredrar att ha transportväska för hund att bära dem i till exempel. I bilen går det även att ha säkerhetsbälte, hundbur, bilsits med mera. Bilresan ska vara bekväm samt säker för din hund. Det är dessutom lag på hundar inte får vara lösa i bilen under färd. 

Hundbur i bil

Det allra säkraste alternativet, anser jag, är att ha en hundbur. Det finns modeller att sätta fast i baksätet på bilen, samt att det finns modeller som monteras i lastutrymmet bak, då man har en kombi eller liknande. Sätter du buren i baksätet, så ska den sättas fast, med bälte som exempel.

Bibälte för hund

Det finns även särskilda bilbälten och selar för hundar att ha på sig i baksätet i bilen. De skyddar då på samma sätt som säkerhetsbälten för människor. Välj en säker och godkänd säkerhetssele till din hund för bästa skydd.

Transportväskor och bilsitsar

Idag så finns det även andra produkter på marknaden för hundar i bilar. Det finns bland annat transportväska för hund eller bilsitstar. Dessa är mest till för att hunden ska ha en mysig plats att ligga på i bilen. Har du en transportväska eller bilsits för hund så måste du sätta fast den eller hunden med bilbälten eller selar som säkrar hunden vid en inbromsning. Annars så kan det gå illa för hunden om den sitter i en lös väska.

20 Oct 2020