En blogg om sällskapsdjur - med hundar i fokus
Seapower.nu

Pälsvård av hund

Hundpäls, det finns det många varianter av. Dock brukar de flesta placeras i någon av grupperna långhåriga, korthåriga eller strävhåriga hundar. Olika sorters päls kräver olika former av pälsvård. En del behöver trimmas, andra behöver bara oftast, en del ska kammas varje dag. När det gäller trimning hund Vasastan, så kan man göra det på salong. 

Kort- och strävhåriga hundar

Hundar som tillhör kort- eller släthåriga hundar har en päls som är mycket lätt att sköta. Det räcker oftast med ett bad, ett par gånger per år. Är det en strävhårig hund, som en strävhårig tax, foxterrier eller vorsteh, behöver lite mer omvårdnad. De har då behov att få sin päls trimmad ett par gånger om året, samt badas en gång i månaden. 

Långhåriga hundar

Hundar med längre hår som till exempel raserna collie, golden retriever, pudel och afgan, de behöver ofta mer pälsvård. Långhåriga hunder fäller en del och de behöver både borstas och badas oftare.

Nakna hundar

Sedan finns ett par raser som är mer eller mindre nakna. De behöver oftast badas en gång per vecka samt smörjas in. 

Vad passar din hund?

Det bästa är att fråga den uppfödare du köpte hunden av. De vet ju hur hundarnas päls fungerar. Kanske känner uppfödaren även till något bra hundtrim i närheten, som har erfarenhet av pälsen på din ras. Om du vill lära dig att själv trimma eller klippa din hund kan din uppfödare kanske visa hur man ska göra, eller rekommendera någon kurs.

7 Dec 2020