En blogg om sällskapsdjur - med hundar i fokus
Seapower.nu

Lär dig träna agility tillsammans med din hund

En kul sak att göra med sin hund, det är agility. Det är en sport som fungerar för de allra flesta raser. På tävlingar idag så ser man alltid en stor variation av hundraser. De allra vanligaste raserna är dock Border Collie, Kelpie, Shetland Sheepdog och Pudel. Det är bra om även du har en grundkondition, för att orka springa med din hund. Du kan även satsa på bra tillskott, klicka här och läs mer. När du och din hund ska träna eller tävla agility, tänk först och främst på att ni ska ha kul tillsammans. Belöna din hund så fort han eller hon gör bra ifrån sig. Sedan ska du inte jämföra er med andra ekipage!

Komma igång

Om du vill komma igång med agility så är det bra att rådfråga någon som kan det. Det finns även kurser att gå med din hund samt att det går även att pröva er fram på egen hand.  Det är bara att leka fram det med olika hinder. 

Olika hinder

I agility finns det olika hinder som hunden ska klara av. Det är hopphinder, gungbräda, däck, tunnel och slalom. Även långhopp och balansbom. Givetvis finns det regler kring hur dessa hinder ska göras på. 

Träna utan bana

Det går att göra egen bana hemma för att träna lite om du vill. Det genom att vända upp en hinkj eller låda, lägga ut en stege, slslom genom koner eller hinkar, hinder gör du med en hög böcker och en kvast.

11 Feb 2020