En blogg om sällskapsdjur - med hundar i fokus
Seapower.nu

Funderingar kring elcykel

Även om det är höst nu och vi går mot vinter med stora kliv så har jag gått i funderingar kring att byta cykel. När man cyklar mycket så slits ju grejerna en del. Det jag funderat mest på är om elcyklar är något att ha eller om man ska ha en vanlig cykel utan motor på. 

Fördelarna med en vanlig cykel utan elmotor är att den aldrig behöver laddas och man kan ha den stående ute i alla väder. Elcykeln måste däremot laddas för att fungera och jag vet inte hur batteriet mår av att vara ute jämt och ständigt. Det är klart, det är ju en cykel så de har säkert tänkt på det där men man vet ju som sagt inte. 

Elcykel och cykelkärra, hur funkar det?

Det är en annan sak som jag måste ta reda på. Kan man ha en cykelkärra bakom en elcykel? Det borde ju gå tycker man för kärran vet ju inte om det är en elmotor som driver cykeln eller mina ben. Men jag vill ju vara helt säker om jag ska köra hund i den. den får ju inte ramla av eller utsättas för något som kan skada djur! 

Det är många funderingar på en och samma gång och det bästa är väl att gå iväg till en cykelhandlare och prata med dem. De kan säkert ge mig bra tips och råd. Kanske har de också en elcykel jag kan få prova att cykla på. Det blir kanske enklare att bestämma sig då. 

8 Oct 2021