En blogg om sällskapsdjur - med hundar i fokus
Seapower.nu

Enkla sätt att motionera din hund (och dig själv)

Genom att aktivera din hund, så mår den bättre både fysiskt och mentalt. Det minskar risken för att få en problemhund. Sedan är det inte fel att även du kommer ut och rör på dig. Passa även på att äta bättre, samt kanske äta kosttillskott, läs mer här om det. Det finns många bra sätt att motionera din hund på. Här ska du få tips på ett par sätt.

Din hund behöver fysisk aktivitet

En hund är gjord för att arbeta både fysiskt och mentalt. Det spelar ingen roll vad det är för ras, men det kan så klart skilja sig i intensitet och omfång beroende på ras och ålder.

Skogspromenader är något som passar de allra flesta. Dessa går att variera med underlag och intensitet med. Ute i skogen går det även att göra aktiviteter som balansövningar, sökövningar eller kasta pinnar. 

Du kan även jogga med din hund. Om du joggar i motionsspår så är det ofta kopplingstvång. Det finns smarta hundförarbälten du kan använda då. 

En cykeltur är även det bra att göra. Men lär dig och din hund hur ni ska göra. 

Simning för hund är bra motionsform och det utan att lederna utsätts för belastning och slitage. Simning används därför ofta vid rehabilitering av skadade hundar.

Under vintern kan det vara trevligt att åka skidor med din hund. I princip kan alla mellanstora och stora hundar dra. För att dra med hund behöver du en bra dragsele, ett hundförarbälte och en fjädrande draglina.

2 Jan 2020