En blogg om sällskapsdjur - med hundar i fokus
Seapower.nu

Cykla med hunden ger bra träning

Om du tycker det är trist att träna på vanligt sätt, se till att få in träning med din hund. Ett sätt är att testa olika saker som agility med mera, det ger bra träning till er båda. Annars är cykling ett bra alternativ. Ät lite kosttillskott från Fitline med för att må extra bra. Om du ska cykkla med hunden så måste den vara färdigvuxen, det rekommenderas inte att cykla med valp. Små hundraser brukar ha vuxit färdigt runt 7-8 månaders ålder, mellanstora raser runt 1 års ålder och större raser bör vara minst 18 månader innan du börjar cykla med den. Har du en ras som har uttalade problem eller anlag med lederna så bör cykling undvikas.

Utrustning för cykla med hund

Självklart är det ett måste att du har en cykel. Sedan är det bra att ha en sele samt en anordning som kallas springer, som du kan fästa på cykeln. Hundens sele fästs vid springerns arm som i sin tur är fäst på cykeln. Då känner hunden ett motstånd i selen om den saktar in eller försöker dra åt sidan. Det går att cykla med bara koppel också, men, det är säkrare att ha en springer. Ta också med en vattenflaska ut, så att både du och hunden kan få vätska i er vid behov. 

Börja med att gå med cykel och hund och lär den gärna kommandon så att den vet vad som förväntas senare. När hunden har vant sig vid att gå vid sidan av cykeln, kan du sakta börja rulla genom att stå på pedalen och åka. Så småningom kan du sätta dig upp på sadeln.

7 Apr 2020