En blogg om sällskapsdjur - med hundar i fokus
Seapower.nu

Cykelvagn till hunden

Ibland kan det vara skönt att ha en cykelvagn till hunden. På husdjursrevyn kan du jämföra olika modeller. Visst är det så att mestadels är det bra att promenera med din hund, den behöver ju ha den motionen. Men det finns tillfällen då det är bra att ha en vagn att kunna sätta hunden i. Kanske det är så att du cyklar ofta? Och vill ha med hunden? Men så är din hund inte så bra på att springa jämte dig då du cyklar med koppel eller lina och kanske inte du vågar ha den lös. Då är det bra med cykelvagn.

Hunden får alltid vara med

En cyelvagn för hund är bra om du har en hund som är gammal, eller för ung för att orka med allt för långa sträckor som du cyklar. Du kan då varva med att ha den brevid cykeln och i vagnen. Eller så har du en skadad hund, som ändå vill med ut, då är det också bra att ha en vagn som du kopplar på din cykel. 

Om du alltid cyklar och sällan tar bilen, så kan det även vara en anledning att ha en vagn på cykeln för hunden. Då är det lätt att med cykel förflytta sig snabbt och över långa sträckor utan bil.

Tänk bara på att vänja din hund vid att sitta i en vagn som sedan dras av dig på cykel, så att den inte försöker hoppa ut under tiden du trampar. 

22 Jan 2021