En blogg om sällskapsdjur - med hundar i fokus
Seapower.nu

Lek med din hund

Promenader är så klart ett bra sätt att ge din hund motion, men det är även bra att leka med din hund ibland. Det kan du göra på olika sätt. Att kasta boll, frisbee eller pinnar är något många hundar tycker om. Sedan kan du även satsa på att köpa hundleksaker. Många bra sådana kan du hitta på dashingdogs.se. Det ger din hund motion samt den stimulans den behöver. 

Att leka med din hund, det är roligt för er båda två, samt att det ger er bättre relation. Sedan är det många hundar som även uppskattar att på egen hand leka med hundleksaker.

Olika lekar med hund

Det finns olika sätt att leka med din hund. Ett sätt är att leka kamplek eller ha dragkamp. Det går göra med mjuk leksak eller en trasa. Dra den framför din hund, så att han får jaga den. Se även till att hunden så att säga får vinna.

Ett annat sätt att leka är att använda leksaker, som du kastar och hunden får hämta. Du kan utveckla leken genom att kasta iväg leksaken där den blir lite svår att hitta, så måste hunden aktivera sitt luktsinne för att hitta leksaken.

Du kan även göra kurragömma med hunden. Det i samband med att du kastar en leksak. När hunden springer efter den, göm dig. Den kan sedan leta efter dig. 

Det finns även andra sätt att aktivera din hund på, via hundnyheter kan du hitta flera olika sätt. 

2 aug 2021